پرلیت

 پرلیت به عنوان ماده فیلترکننده معمولاً به روش های زیر انجام می گردد.

الف. تصفیه به طریق ثابت
 که در آن مایع مورد تصفیه از داخل یک لایه فیلتر پرلیتی که قبلاً آماده شده است عبور می نماید.
 
ب. تصفیه به طریق متحرک
که در آن پرلیت به مایع مورد تصفیه اضافه می گردد.
 
ج. تصفیه به طریق ترکیبی
بدین طریق که ابتدا مایع مورد تصفیه را از یک لایه فیلتر عبور نموده و سپس پرلیت به آن اضافه می شود.
کاربرد پرلیت بصورت فیلترهای فشاری و خلائی در صنایع غذایی، روغن های نباتی و حیوانی، سرکه، شکر، آبمیوه گیری، فشرده سبزیجات، صنایع داروئی (آنتی بیوتیک ها) و تصفیه استخر مصرف می شود.

 

یکی دیگر از مصارف عمده پرلیت ، استفادره از آن به عنوان کمک صافی در پالایش انواع مختلف مایعات از قبیل فاضلاب صنعتی کارخانجات ، مشروبات الکلی و غیر الکلی ، شکر ، روغن ، آبمیوه ، آب آشامیدنی و مواد شیمیایی می باشد . تخلخل زیاد و عدم ترکیب شیمیایی با موادی که تصفیه می شوند از مزایایی عمده کمک صافی های پرلیتی است که حتی قادر به صاف کردن مواد ژلاتینی با سرعت نسبتاً بالا می باشد و از نظر چگالی کمک صافی های پرلیتی 20 تا 50 درصد سبکتر از سایر فیلتر ها بوده و در نتیجه قادر به تصفیه اجزای کمتر از میکرون نیز می باشد . اینها عواملی هستند که باعث چربش کمک صافی های پرلیتی به کمک صافی هایی از جنس آزبست ، بنتونیت ، سلولزو و دیاتومیت می گردند .کمک صافی ها ی پرلیتی به دلیل استریل و خنثی بودن دارای بیشترین کاربرد در فیلتراسیون مایعات غذایی ، صنایع نوشابه سازی و داروسازی می باشند . بنابراین صنایعی که از پرلیت به عنوان کمک صافی استفاده می کنند ، عبارتند از فرآوری مواد غذایی ، صنایع داروسازی ، صنایع شیمیایی ، صنایع زنگ سازی ، تصفیه آب ، تولید شکر و شیرین کننده ها ، تهیه مشروبات الکلی و غیر الکلی ، فرآیندهای تولید چربیها و روغن نباتی و حیوانی و پالایش روغن های صنعتی